Polyglot 4 Kotlin

Следващото събитие на ежегодната https://polyglot4dev.com конференция ще бъде за Kotlin Programming Language

Това е конференция и всеки с предишни познания в Kotlin или без, било то студент или не-студент!

Ако искате да научите език и технология започвайки от А и стигайки до Я за 1 ден, то това е мястото!

Лично ние вярваме, че в един ден можем да ви запознаем поне на 80% с даден език и технология 😉

Конференцията е предназначена, както за НАПЪЛНО начинаещи, така и за програмисти и компютърджии развити в други езици и технологии

Октомври, 2024 ще бъде месеца на Kotlin – POLYGLOT 4 KOTLIN.
Мястото е Интер Експо Център 😉

Ще бъде само на живо и няма да има записи !
Ако сте човек вярващ, че само университета не е достатъчен, че академиите не са отговор на нищо, но пък не знаете от къде да започнете и да научите нещо сами, то това е правилния евент.

Всеки edition ще бъде за различен език и технология и всяка път ще можете да научите РАЗЛИЧЕН език, крайната цел е да можем да пишем на 1 или повече езици и да бъдем полиглот програмисти!

Но защо Kotlin ?
Повечето академии и университети преподават mainstream неща от рода Java, C#, C++, колко ги преподават добре е друга тема, но има източници и конференции.

Освен тези mainstream езици обаче има и доста популярни алтернативни като Google Dart, Go, Rust, Kotlin, който са доста широко използва, имат доста фенове и повечето програмисти “само са чували”

Идеята ми е както казах да минем през всеки от тях и Kotlin е добър вариант за следващото издание. Kotlin, беше анонсиран като главния език за Android development през 2019та, създаден е от JetBrains през 2017та, а JetBrains, за мен, са най-великата компания правеща средни за програмиране. Kotlin може да се използва като replacement на Java реално за всичко, но освен това има и native, както и javascript и wasm компилации позволяващи му доста широко и забавно приложение.

Някой хора биха забелязали, че първоначалната идея за polyglot4dev беше леко различна. За съжаление обаче през 2023, когато се проведе polyglot4web изданидето забелязах, че има прекалено голям микс от лекции, подобно беше и при polyglot4j изданието, липсваше фокус, имаше супер интересни лекции, но в малки слотове, имаше и лекции, от които не се учеше много и бяха по скоро фън.

Целта ми винаги е била да има максимално value, за това и реших, че по скоро ще се фокусираме на 1 език за вбъдеще, винаги ще започваме от нулата, от какво е променлива и какви типове данни има и да се стигне до писане на реални проекти, без много bla bla, без много “мерене” на кой е по по най и с повече код и писане на живо, а не слайдове.